Паћино опет у „Млетачком трговцу"

Представа „Млетачки трговац", са Ал Паћином у улози Шајлока, биће изведена у оквиру манифестације „Шекспир у парку". Паћино је већ тумачио лик Шајлока у филмској верзији овог Шекспировог комада, снимљеној 2004. године.

Амерички глумац Ал Паћино тумачиће лик Шајлока у комаду Вилијама Шекспира „Млетачки трговац" који ће бити изведен у Њујорку у склопу манифестације „Шекспир у парку".

„Комад ће бити продукција Паблик театра, који ће гледаоцима понудити и Шекспиров комад 'Зимска бајка'", најавио је Оскар Јустис, уметнички директор манифестације.

„Млетачког трговца" поставиће Данијел Саливан, а „Зимску бајку" Мајкл Грејф.

Паћино је 2004. године већ глумио Шајлока у филмској верзији „Млетачког трговца" коју је режирао Мајкл Радфорд.

Поред њега, главне улоге су тумачили Џереми Ајронс и Џозеф Фајнс.

„Шекспир у парку" трајаће од 9. јуна до 1. августа у Централ парку у Њујорку.

Ал Паћино је осам пута номинован за Оскара, а награду Америчке академије коначно је добио 1992. године за улогу у филму „Мирис жене".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи