Картер се опоравља пошто је поломио кук спремајући се за лов на ћурке

Некадашњи амерички председник Џими Картер (94) пуштен је из болнице у коју је примљен пошто је пао и сломио кук док се припремао за одлазак у лов на ћурке, саопштено је из центра „Картер“.

У саопштењу Центра се наводи да је 39. председник САД пуштен из болнице у Америкусу у Џорџији и да ће опоравак наставити код куће. 

„Пацијент ће ићи на физикалну терапију, током опоравка од операције замене кука“, наводи се у саопштењу и додаје да Картер планира да у недељу одржи предавање у школи у баптистичкој цркви у граду Плејнсу, у Џорџији.

И Картерова супруга, Розалин Картер (91), која је, такође, примљена у болницу на посматрање и тестирање, пошто се у среду осетила слабо, напустила је болницу, заједно са супругом, додаје се у саопштењу Центра.

Картер је био гувернер савезне америчке државе Џорџије од 1971. до 1975. године и 39. председник САД од 1977. до 1981. године. У трци за други мандат у Белој кући, победио га је републиканац Роналд Реган.

Картер је 2002. године добио Нобелову награду за мир.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара