Тако је говорио Миша Јанкетић: Уметност ме терала у нелагоду

„Да овог момента подвучем црту, могао бих да кажем да сам од свог живота и каријере добио много више него што сам се надао и нешто мање него што сам могао“, рекао је глумац Миша Јанкетић, у фебруару 2018. године, у интервјуу за Танјуг.

Глумац је тада напоменуо да је могао да унапреди свој живот много више.

„Човек у већини избегава да сабира свој живот и успехе на крају свог живота, јер сумњам да их је много задовољних у том моменту“, рекао је Јанкетић.

Славни глумац је тада говорио да су глумци велика сумњала, јер стално размишљају о сврсисходности онога чиме се баве.

„Тако и ја након ових 60 година проведених на сцени. Увек је могло боље без обзира на то што су награде дошле. Нисам сигуран да ли немам неку струковну награду, а ако је немам, онда је нисам ни заслужио“, истакао је глумац.

Велики уметник је тада рекао да је давао свакој улози све што је имао и узимао од ње све што је могао.

„Та размена је била обострана. Никада не могу рећи да бих сада другачије одиграо неку улогу него што сам је одиграо. Тог момента када сам стварао неку улогу ја сам јој поклоњао сва расположива средства. У уметности се деси или не деси љубав. Када је љубав у питању, глумци су благословени“, напоменуо је Миша Јанкетић.

Популарност га је у дугом низу година уметничког стваралаштва увек, како је говорио, терала у нелагоду.

„То чиме се ја бавим не заслужује толику популарност. Када мислим о томе, схватам да сам био веома срећан, јер сам имао неку врсту тихе популарности. Људи ми се јаве на улици, питају како сам, назову добар дан и тако... није било вучења за рукав...“, говорио је Јанкетић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво