Памела Андерсон посетила Асанжа у затвору

„Асанж нема адекватан третман и не заслужује да буде у затвору са највишим степеном обезбеђења“, рекла је глумица Памела Андерсон, која је оснивача „Викиликса“ посетила у британском затвору „Белмарш“.

Казну у трајању од 50 недеља Асанж служи у затвору „Белмарш“ на југоистоку Лондона. 

„Белмарш“ пореде са затвором на Куби у којем су америчке власти држале најопасније исламисте, пре свега због тога што су у „британском Гвантанаму“ смештени изузетно опасни затвореници.

Холивудска глумица која је и раније бранила Асанжа рекла је новинарима да је он невин и да нема одговарајући третман.

„Сјајно је што сам га видела, али ово је злоупотреба закона. Апсолутно је шокантно што није могао да изађе из своје ћелије“, рекла је глумица.

Асанж је у затвору због кршења условне слободе, а Сједињене Државе траже његово изручење због наводног хаковања Пентагоновог компјутера.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво