Бивша стјуардеса сада је краљица Тајланда

Краљ Тајланда Маха Ваџиралонгкорн, који ће у суботу бити и службено крунисан, објавио је да се оженио четврти пут, а своју супругу прогласио је краљицом државе.

У саопштењу које је издато из краљевске палате, наводи се да је Сутида Ваџиралонгкорн На Ајуђа, која има 40 година, званично удата за 66-годишњег краља, сада – краљица Сутида, преноси АП.

Иако је три године позната јавности, о њој се врло мало зна, због чега вест представља изненађење за многе Тајланђане.

Како се наводи, она је четврта супруга тајландског краља и бивша стјуардеса, која је садашњег супруга упознала током једног лета.

Сутида се 2013. године придружила краљевој гарди и постала командант краљевске безбедносне јединице, а тренутно има чин генерала.

Краљ Маха се пре ње женио и разводио три пута, а краљ је постао 2016. године, након смрти оца.

На телевизији је приказан снимак њиховог венчања. Краљ се оженио у белој униформи, а Сутида је била у ружичастој традиционалној одећи. На снимку је приказано како се нови брачни пар уписује у матичну књигу.

Краљ је иначе познат по ексцентричном понашању, између осталог по томе што је своју пудлицу Фу Фу именовао за генерала, а када је угинула, сахранио је уз све државне почасти.

Познат је и по томе што је на једној прослави 2007. године своју тадашњу супругу натерао да пред званицама нага једе из посуде за пудлицу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво