Ко је Јелена, будућа прва дама Украјине?

Док украјинска Централна изборна комисија збраја коначне резултате председничких избора, на којима је прелиминарно, убедљивом већином гласова, победио глумац Володимир Зеленски, пажња јавности у Украјини и Русији прешла је на нову прву даму Украјине, Јелену Зеленски.

Володимир и Јелена Зеленски рођени су у граду Криви Рог, на југу Украјине. Похађали су исту школу, али се нису познавали као деца.

„Много година касније, једног сунчаног дана, Володимир се са својим пријатељем враћао из позоришта. На улици су срели две девојке и тог дана је Зеленски упознао своју будућу жену“, преноси stopru.com.

„Никада нисам имао проблема са девојкама. И одједном, тако тврд орах! Желео сам да је освојим и та осећања су се развила у љубав“, испричао је Зеленски.

Јелена је студирала грађевинарство на Националном универзитету у Кривију, док је Володимир студирао право на Економском институту у истом граду, пише портал heavy.com.

Володимир је осам година чекао да је запроси 

Јелена није никада радила у струци, већ је каријеру изградила у шоу бизнису и првенствено је јавности позната као писац сценарија у студију „Квартал 95“, који је почетком 2000-тих основао Зеленски са својим колегама, пише 24-my.info.

Јелена и Володимир су у браку од 2003. године. Володимир је осам година чекао прави тренутак да је запроси, а сада имају четрнаестогодишњу ћерку Александру и шестогодишњег сина Кирила.

Јелена Зеленски биће најмлађа прва дама у историји Украјине, будући да има само 41 годину. Од њених претходница, не разликују је само године, већ и стил облачења, наводе портали.

Дизајнер Андреј Тишченко, који је радио код Володимира Зеленског и познаје Јелену, рекао је за РТ, да Јелена преферира „класичнији“ изглед, за разлику од, на пример, Марије Порошенко, супруге Петра Порошенка.

„Целог живота се понашала као прва дама“

„Лена воли да је све веома резервисано, веома скромно, укусно. Наравно, више воли класику, него одећу са неким националним симболима попут, рецимо, Марине Порошенко. Све је са укусом“, рекао је дизајнер и додао да се Јелена „читавог живота понашала као прва дама“.

Јелена Зеленски је признала да је у почетку, како је рекла – агресивно реаговала на вести о кандидатури мужа за место председника Украјине. Убрзо је одлучила да подржи супруга и све више се појављивала у његовом штабу у кампањи и у јавности.

„Била сам отворено против тога у почетку. Зато што је ово веома тежак пројекат, не пројекат, нови правац у животу. Покушавала сам да заштитим мужа“, рекла је за ICTV.

Према пореској пријави Володимира Зеленског, његова супруга власник је 0,01 одсто студија „Квартал 95“. Такође, поседује 25 одсто предузећа за производњу конзервиране рибе „Селари фиш“.

Будућа прва дама поседује два стана у Кијеву и на Криму, укупне површине 413,8 квадратних метара, и два нестамбена објекта у Кијеву од 643,7 квадратних метара. Поред тога, Јелена и Володимир изнајмљују стан у Великој Британији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво