Додељене награде Кенеди центра

Награде Кенеди центра, које се додељују за „допринос дефинисању америчке културе у области уметности", уручене су у недељу увече у Вашингтону. Међу добитницима Роберт де Ниро, Брус Спрингстин и Мел Брукс.

Глумац Роберт де Ниро, музичар Брус Спрингстин и комичар Мел Брукс добили су у недељу увече награде Кенеди центра, на свечаној церемонији одржаној у Вашингтону.

Угледна америчка признања уручена су и џез пијанисти и композитору Дејву Брубеку и оперској певачици Грејс Бембри, на церемонији којој је присуствовао и председник САД Барак Обама.

Награде Кенеди центра додељују се појединцима који су допринели дефинисању америчке културе у области уметности.

Свечаној додели награда су, поред осталих, присуствовали Џек Блек, Едвард Нортон, Керол Бернет, Метју Бродерик, Бен Стилер, Мартин Скорсезе, Стинг и Филип Симор Хофман.

„Ови извођачи су заиста најбољи. Они су и живи подсетник једне истине - и овде ћу да украдем Мишелину реченицу - уметност није одвојена од нашег живота као нације, уметност је срце нашег живота", рекао је Обама на церемонији.

Снимак свечаности биће приказан 29. децембра на телевизији Си-Би-Ес (CBS).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво