Роман Полански тужио Америчку академију

Француско-пољски редитељ, Роман Полански, поднео је тужбу против Академије која додељује престижне Оскаре.

Америчка академија филмских уметности и наука, трећег маја 2018. године саопштила је, да из чланства искључује Романа Поланског, као и Била Козбија, пошто су обојица оптужени за сексуална злостављања, преноси АФП.

Академија је оправдала своју одлуку најавом новог кодекса понашања, а после избијања сексуалног скандала са холивудским продуцентом Харвијем Вајнстином.

Адвокати Поланског изјавили су да је редитељ поднео тужбу, у којој се наводи да је пре одлуке која му је путем поште упућена са назнаком да одмах ступа на снагу, требало да добије разумно објашњење за изрицање правне мере, као и да се редитељу пружи прилика да изнесе свој став.

Редитеља култних остварења Теса, Пијаниста и Розмарина беба, добитника бројних награда широм света, међу којима је и Оскар за најбољу режију за филм Пијаниста, и даље гони америчко правосуђе, због оптужби да је силовао малолетницу 1977. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво