Четврт века од самоубиства Курта Кобејна

Фронтмен, текстописац и гитариста гранџ групе „Нирвана“, Курт Кобејн, на данашњи дан 1994. године извршио је самоубиство у 27. години, у својој кући у Сијетлу.

Кобејнов бенд „Нирвана“ постигао је неочекивани успех својим другим албумом Nevermind и синглом са тог албума Smells Like Teen Spirit, преноси Си-Би-Ес.

„Нирвана“ и Кобејн су највише заслужни за стварање и популарисање новог жанра рок музике под називом „гранџ“, који је комбиновао елементе панка, хеви метала и алтернативне музике.

Угледни музички часопис Ролингстоун уврстио је „Нирвану“ на 27. место највећих музичких уметника свих времена, док је Курт Кобејн проглашен за 12. најбољег гитаристу свих времена.

Курт Кобејн је прва велика рок звезда која је извршила самоубиство, а већи део живота борио се с депресијом и зависношћу од дроге.

Френсис Бин Кобејн, ћерка певача и рок звезде Кортни Лав, имала је само 20 месеци када јој је отац извршио самоубиство.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи