Певачици забранили наступе због критике слободе изражавања

Египатској уметници Шерини Абдел-Вахаб забрањени су наступи у тој земљи због тога што је критиковала слободу изражавања.

„Овде могу да кажем шта желим. У Египту, ко год проговори, заврши у затвору“, рекла је певачица у спорном видео-снимку који се појавио на интернету са њеног наступа у Бахреину, преноси АП.

Синдикат египатских музичара издао јој је забрану наступа у Египту и позвао је на саслушање.

Провладин адвокат познат по томе што често тужи славне, Самир Сабри, поднео је жалбу против певачице, оптуживши је да „вређа Египат и позива сумњиве групе за људска права да се мешају у унутрашње послове Египта“.

Певачица је прошле године осуђена на шест месеци затвора због другог клипа који се појавио на интернету, а у ком се нашалила да је река Нил загађена.

Казна јој је укинута током жалбеног поступка.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво