Дачић поклоном изненадио колегу из Уругваја

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић и министар иностраних послова Уругваја Родолфо Нин Новоа, разговарали су у Монтевидеу о актуелним билатералним питањима. Дачић је колеги уручио несвакидашњи поклон.

Шефови дипломатија су посебно разматрали сарадњу у међународним организацијама и економску повезаност. На састанку је констатован обострани интерес за интензивирање контаката на свим нивоима.

Министар иностраних послова Уругваја Родолфо Нин Новоа, после састанка и формалног разговора, рекао је шефу српске дипломатије да је велики навијач Новака Ђоковића. 

Дачић је свом уругвајском колеги, том приликом, поклонио тениску лоптицу, мајицу и качкет који је потписао прослављени српски тенисер. 

Затим су заједно посетили стадион „Сентенарио“ и Музеј фудбала, где је, у присуству високих званичника и представника власти и угледних спортиста, примио симболични поклон – копију фудбалске лопте којом је игран први Мундијал.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво