Иванка Трамп не чува електронску пошту у складу са законом?

Кћерка америчког председника Доналда Трампа и саветница у Белој кући Иванка Трамп, не чува сву своју службену комуникацију електронском поштом онако како то захтева федерални закон, тврди председавајући Комитета за надзор у Представничком дому Конгреса, Елајдџа Камингс.

Камингс, демократа из Мериленда, навео је да је Трампов адвокат Еби Ловел крајем прошле године обавестио надлежни одбор, да Иванка Трамп не чува званичне поруке које добије на свом личном налогу за електронску пошту, ако не одговори на њих, преноси АП. 

Додао је да се тиме крши Закон о председничкој евиденцији.

Такође је рекао да је Ловел потврдио, да Иванкин муж Џаред Кушнер, користи апликацију за размену порука Ватс ап за обављање службених послова владе САД.

Си-Ен-Ен је прошле године пренео да Кушнер комуницира са саудијским принцем Мохамедом бин Салманом користећи ову апликацију.

У интервјуу за Еј-Би-Си, прошле године, Иванка Трамп је бранила употребу приватног налога за електронску пошту.

„Све моје поруке су архивиране и чувају се. Није било брисања'“, рекла је тада Иванка а преноси АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи