Биковић за РТС о животу у Русији и „Балканској међи“

Глумац Милош Биковић већ дуго живи и снима у Русији. Мада се труди да често посети Београд, за Москву каже да му је друга кућа. Екипи РТС-а открио је како је пити јутарњу кафу у московском кафеу, прошетати Арбатом и причао о филму „Балканска међа“, који ће после руске, већ 19. марта видети и београдска публика.

Између руске и српске премијере филма Балканска међа Биковић каже да му је драго због емотивне реакције публике у Москви.

„Они су били дирнути па ми је то показатељ да филм има јаку емоцију и да ради. Тешко је то знати, јер сам филм погледао 150 пута. Јуче сам погледао реакцију публике и било ми је драго“, рекао је глумац и продуцент за РТС.

Говорећи о тематици остварења у којем игра српског полицајца на Косову, Милош Биковић наводи да је реч о догађају о којем се не зна много: „То је моменат у историји када су руске десантске јединице заузеле Аеродром Слатина‘ у Приштини, то је један преломни моменат када се српска војска повукла са Косова, када је завршено бомбардовање и када је безмало могло да дође до Трећег светског рата“.

Идеја је руска, истиче Биковић и открива да је најпре позван да глуми у филму.

„Основну идеју су добили руски сценаристи, продуценти и аутори пре него што су мене позвали да учествујем у филму. Одмах сам се укључио као продуцент зато што сам схватио да је та тема бомбардовања која се дешава на Косову и Метохији некако можда и више српска него руска“, прича Биковић.

У сусрет српској премијери глумац и продуцент Балканске међе покушао је да оцени какве ће бити реакције српских гледалаца.

„Постоји мала разлика у томе како се према тим догађајима односе људи у Србији и Русији. Надам се да та разлика неће довести до другачије перцепције филма“, каже прослављени уметник.

Иако је хладно млади глумац повео је екипу РТС-а у шетњу пешачком зоном Стари Арбат и показао омиљена места.

„Овде је кућа у којој је живео Пушкин 1831. године. Волим ову улицу јер се сматра руском Кнез Михаиловом иако није баш код Црвеног трга. Живео сам близу код зграде која се звала Хотел Београд“, открива Милош.

Говорећи о земљи у којој последњих година живи и ради, Биковић је истакао да воли Русију због високог степена сличности у културолошком, духовном, па и у биолошком смислу.

„Волим богатство разних народа и народности који чине Руску Федерацију. Живети и радити овде је благослов јер с обзиром на то да је највећа земаља на свету, у њој постоји од нетакнуте дивљине до последњих цивилизацијских достигнућа“, објашњава глумац.

Као животни мото издваја уверење да се труд исплати.

Пред београдску публику Балканска међа стиже 19. марта.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи