Небојша Дугалић – од мјузикла до кабареа

Мјузикл земунске Опере и театра Мадленијанум, „Јадници“, обновљен је 2014. године. Извођење заказано за уторак 19. март нарочито је важно јер ће се снимати. Реч је о уобичајеној процедури одржавања лиценце, објаснио је глумац Небојша Дугалић, који у мјузиклу тумачи лик Жана Валжана.

Снимак извођења мјузикла шаље се агенцији која заступа ауторе мјузикла. Глумац Небојша Дугалић, рекао је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, да то у извесном смислу може бити додатни притисак за екипу, али и да је представа прилично уиграна.

„Ми јако дуго играмо, некако се осећамо домаће у тим кожама али је јако важно одржати ту лиценцу, која на неки начин чува стандард нечега што је на тај начин уобличено. Њима није напросто важно да продају негде где ће то да се изводи, већ да мјузикл, који толико дуго живи и траје, да он сада не добије неко обличје које је недостојно таквог једног домета. То су уобичајене светске процедуре, добро је што тако нешто постоји, јер се тако чува нешто што ће бити бренд много деценија“, рекао је Дугалић.

Истиче да глумац који учествује у мјузиклу, поготово кад је реч о Јадницима, који је један од најзахтевнијих, мора да обједињује три талента – игру, певање и глуму. Додаје да је сваки живи наступ једна неИзвесност која се односи на мониторинг, акустичне чиниоце...

„Овај мјузикл јесте смишљен као нешто што је између опере и мјузикла, будући да певају и оперски певачи, јер напросто деонице тих ликова захтевају специјализовано школован глас. Мислим да се овде успоставља та нека добра корелација између тих певачко школованих гласова и дела глумачке екипе. То ми личи на оно када су својевремено Фреди Меркјури и Монсерат Кабаље имали тај дует, где је она оперска певачица а он певач друге врсте. То је некако заједно добро кореспондирало и чини ми се да се у овом мјузиклу десило такво једно слично чудо“, рекао је Дугалић.

Кабаре као израз више талената 

Иначе, Небојша Дугалић и Борис Пинговић већ 15 година изводе кабаре То су били дани, који се приближава великом јубилеју – 300. извођењу.

„Четвртог априла на сцени Академије 28, извешћемо двеста осамдесет и неко извођење, не знам тачно. Почели смо без очекивања да ће то имати неки свој живот. Ево већ 15 година то траје и постоји велико интересовање“, каже Дугалић.

„Кабаре је једна прилично погодна форма зато што ту можете говорити поезију, причати, поигравати се разним глумачким вештинама, а опет с друге стране, имати своје аранжмане за музику коју волите и направити неки спој." истиче глумац.

Када је реч о домаћим серијама, Дугалића можемо видети у остварењу РТС-а – Пет. „Надам се да ће то бити још једно у низу освежења на том небу наших домаћих серија“, рекао је Дугалић.

Глумац наводи и да се труди да га, у свету бројних обавеза, воде околности а да он у њима „остане најмирнији могући и да им послужи колико може".

„Кад човек понекада успори, он стигне много више него када би журио. Нас на жалост те брзине увуку у неки вртлог и ми се више заплићемо и не стижемо, а уствари, кад би мало само успорили темпо – онда бисмо стигли све“, закључује глумац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво