Полуњин: „Нисам фронтмен, али сам приморан да то будем“

Од сутра, три вечери, у Народном позоришту, представу „Посвећење“, о животу балетског играча и кореографа Вацлава Нижинског, игра Сергеј Полуњин. Звезда светских балетских сцена, најмлађи првак балета Британске краљевске куће, рођен у Украјини, а однедавно српски држављанин, говори за РТС.

И даље исти дечак из Херсона у Украјини, како себе види Полуњин, осећа везу са Нижинским кроз време и простор.

„Сличност мог и живота Нижинског је велика. Ми, балетски играчи изграмо на сцени, упознајемо различите људе, богате и оне мање богате. А Нижински се боље осећао са обичним људима. Што се тиче игре – често изводим његове покрете, па цак и целе кореографије“, истиче Полуњин.

Признаје да је размишљао о томе да би у будућности неко могао да игра њега, као што то он сада чини у лику Нижинског.

„Размишљао сам о томе јер сада играм Нижинског. А онда сам помислио – ко би то икада радио. Ако могу да инспиришем људе, а то је оно зашто играм, и да их иницирам да осећају, онда сам успео“, објашњава Украјинац.

Полуњин, познат по високим и задржаним скоковима у ваздуху и по томе да ствара нове покрете.

„Део сам садашњице. Сада живим. Не желим да будем део времена краљева и краљица. Осећам оно што интересује данашњу публику. То може бити и ди-џеј музика, рок, реп - и то уносим у балет“, каже Полуњин.

Играо је и у филмовима Убиство у Оријент експресу и Црвени врабац. Уз бројне тетоваже, понекад и непримерене изјаве, јавност га види као бунтовника, а колеге као стидљивог.

„На волим да будем фронтмен, волим да будем посматрач, а све што радим мора бити под рефлекторима, јер мој глас мора да се чује. Треба да променим ствари. То радим због других, али ме то изнутра убија“, истиче Полуњин.

На питање зашто је одабрао Србију, балетан каже да га је живот довео у ову земљу.

„Срби широм света су ми помогли. Мислим да је основа српске природе искреност. Срби увек, пре него што нешто ураде, промисле да ли је то исправно или не, макар и патили због тога“, додао је Полуњин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи