Шарпланинац, икона и торта председнику за рођендан

Председнику Србије Александру Вучићу, који данас пуни 49 година, честитао је председник Кине, честитку је доставила амбасадорка Чен Бо. Вучић је добио поклоне од патријарха српског Иринеја, патријарховог личног секретара Дејана Накића и амбасадорке Словачке Републике у Београду, Дагмар Репчекове.

Како је објављено на профилу на Инстаграму Будућностсрбијеав, први поклон Вучић је примио од Накића, а реч је о шарпланинцу Паку, из истог легла као и Паша, пас којег је председник Србије поклонио председнику Русије Владимиру Путину.

Патријарх Иринеј је председнику Вучићу, који данас пуни 49 година, поклонио икону Светог цара Лазара.

Амбасадорка Кине Чен Бо предала је данас председнику Александру Вучићу, поводом његовог рођендана, честитку шефа кинеске државе Си Ђинпинга.

Вучић се у разговору захвалио председнику Кине на лепим речима и посебно на односу према Србији и, пре свега, на развијању будућих односа Србије и Кине.

„Искрено верујемо у челично пријатељство Србије и Кине и верујемо да ће бити још више добрих инвестиција за Србију из Кине“, рекао је Вучић. 

Амбасадорка Словачке Дагмар Репчекова српског председника изненадила је рођенданском тортом и пригодним поклоном. Словачка ове године председава ОЕБС-у.

Председник Вучић добио је рођенданске честитке и од премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева, и од председника Италије и Турске, Серђа Матареле и Реџепа Тајипа Ердогана.

Председник Италије Серђо Матарела честитао је рођендан српском колеги уз најбоље пријатељске жеље Вучићу лично, његовој породици и његовој земљи. Матарела је, како сазнаје Танјуг, искористио прилику да Вучићу нагласи да може да потврди да Италија приоритетним интересом сматра пуну европску интеграцију Србије, за коју је, истиче, вежу чврсти дипломатски односи, који бележе 140. годишњицу.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган, своју честитку започео је речима „Поштовани председниче, драги пријатељу...“. Констатовао је да су успешни састанци са Вучићем у претходном периоду учврстили њихово лично пријатељство и ојачали сарадњу између Србије и Турске, као и пријатељство два народа.

Најлепше жеље Ердоган је упутио председнику Србије лично, али и за просперитет и благостање народа Србије.

Председник Вучић добио је рођенданске честитке и од председника Азербејџана Илхама Алијева, председника Казахстана Нурсултана Назарбајева, председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика.

Честитке су упутили и министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу, председник Управног одбора Гаспрома Алексеј Милер, амбасадор Русије Александар Чепурин, амбасадор Немачке Томас Шиб, амбасадор Италије Карло Ло Кашо.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара