Одложио лет у свемир због концерта за Венецуелу

Британски милијардер Ричард Брансон рекао је да је одложио пробни лет у свемир који је из Калифорније требало да изведе његова компанија „Вирџин Галактик“, како би се придружио десетинама поп уметника из Латинске Америке на концерту у колумбијском граду Кукути.

Брансон је рекао да се нада да ће концерт, који је организовао како би се прикупила помоћ за Венецуелу, убедити војнике да откажу послушност председнику Николасу Мадуру и дозволе испоруку хуманитарне помоћи која стоји на граници с Колумбијом.

Додао је да су он и његов пријатељ, предузетник из Колумбије, дошли на идеју да организују концерт током телефонског разовора са опозиционим лидером Хуаном Гваидом, који се прогласио за привременог председника Венецуеле, и с његовим политичким ментором Леополдом Лопесом, пренео је АП.

„Они људи који мисле да је Венецуела утопија и да Венецуела не пати требало би да дођу овде данас и да питају људе зашто одлазе из земље“, рекао је Брансон на конференцији за новинаре у Кукути.

Концерт који је у Колумбији организовао британски милијардер подсетио је на некадашњи „Лајв ејд“ из 1985. године, када су музичари певали за помоћ Африци.

На концерту учествују десетине музичара, укључујући звезде латино рок музике, док је Мадурова социјалистичка влада обећала тродневни фестивал под називом „Даље руке од Венецуеле“. Брансон је поставио циљ да прикупи 100 милиона долара за 60 дана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво