Сећање на Шабана – утеха у песми

„Краљ народне музике“ Шабан Шаулић, који је преминуо у удесу у Немачкој, гостовао је у емисији Балканском улицом на РТС-у у октобру прошле године. Причао је о својим песмама, младости, успеху и родитељству.

Шабан Шаулић отпевао је много великих хитова. Међу њима је и песма Жал, а на питање да ли за нечим жали у животу, рекао је: „Чини ми се да ништа не бих ни мењао у животу. Како је било, било је одлично. Баш немам никакву замерку на свој живот и на све то што је било. Сем можда једне појединости, да тако брзо те године одлазе. Чини ми се да сам јуче снимио песму Дајте ми утјеху", рекао је Шабан.

На констатацију да живот има много тога „пре и после“, Шабан је рекао да је за њега најзначајнија подела пре и после младости.

Рекао је да не воли да окреће главу ка прошлости и да је он човек који иде напред.

Један од његових великих хитова је и песма Дајте ми утјеху, а познати певач је рекао да он најчешће утеху проналази у песми.

Открио је да је дугогодишњи пецарош и да се понекад деси да цео дан гледа у штапове за пецање, али да ништа не улови и онда се растужи. Међутим, и у таквим ситуацијама песма му је помагала.

Испричао је и анегдоту из младости, када још није био формиран као певач и када се загледао у једну девојку из Шапца. Каже да се тада бавио фудбалом, а да су само понеки знали да има леп глас и да уме да пева, а у томе је предњачио његов стриц који је био иницијатор многих његових певања у кафани.

Једном је дошао у кафану право с тренинга, а у њој је била једна лепа девојка. Гледао је како би могао да се истакне и тражио начин да се дочепа микрофона у току ноћи, али није успео.

„Нико ни да помене микрофон“, испричао је Шабан и додао да је био тужан јер ништа није могао да уради, а још тужнији када је један његов пријатељ почео да флертује с том девојком.

Тада је помислио у себи: „Е Шабане, шта ти вреди, кад ниси бар мало запевао. Можда би била другачија ситуација“.

Од тада, Шабан је ретко испуштао микрофон из руку и изградио је велику каријеру.

Осим музичког опуса, поносан је и на родитељство јер је имао троје деце. Међу њима је и ћерка Илда која је наследила музички дар.

Испричао је да се сећа када је она имала концерт, да су му се тресла колена и да је имао трему већу него она.

„Ваљда је то нешто што човека испуњава, а мени је било пуно срце да она има неки свој први концерт“, рекао је Шабан.

Стекао је велику славу, али ипак је навео да му прија самоћа: „Можда није у почетку каријере, али сад ми толико прија да не бих знао да објасним колико. После разних дружења с масама, кад дођем у своју оазу мира, некако ми је све фино“.

Шабан Шаулић је у емисији најавио концерт којим ће обележити 50 година каријере.

„Певаћу докле будем могао“, поручио је тада у интервјуу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво