Принц Филип се извинио жени повређеној у судару

Супруг британске краљице Елизабете Друге, 97-годишњи принц Филип извинио се жени која је недавно повређена у саобраћајној незгоди у којој је учествовао.

Принц је рекао Еми Ферведер да дубоко жали што је задобила повреде када се 17. јануара аутомобил који је возила сударио са „ленд ровером“ за чијим је воланом био он, преноси АП.

У писму, које је објавио британски лист Сандеј мирор, принц Филип је рекао да га је заслепило сунце када је изашао на главни пут у близини краљевске резиденције у Сандрингему на истоку Енглеске.

„Само могу да претпоставим да нисам видео аутомобил који ми је долазио у сусрет и веома ми је жао због последица“, написао је принц у писму.

Ема Ферведер задобила је том приликом прелом ручног зглоба, док је принц Филип остао неповређен, иако се његов аутомобил преврнуо.

После ове саобраћајне незгоде, супруг британске краљице није оптужен ни за какав прекршај и наставио је да вози.

Чак је виђен за воланом свог новог „ленд ровера“ свега два дана након тог инцидента, а нови модел „фрилендера“, у којем је принц виђен на месту возача, испоручен је у Сандрингем дан после судара, пренео је Би-Би-Си.

Саобраћајна незгода у којој је принц Филип учествовао подстакла је на друштвеним мрежама расправу о томе да ли би старије особе требало да возе.

У складу с актуелним британским законом, возачи старији од 70 година морају да се подвргну систематском прегледу како би продужили возачку дозволу.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара