Тереза Меј као Голум: „Мој прекрасни, мој Брегзит“

Глумац Енди Серкис поново је постао Голум из „Господара прстенова“ у сатиричној и критичкој пародији британске премијерке Терезе Меј и Брегзита.

Британски глумац, који се прославио оживљавањем ликова путем технологије компјутерски створених слика (CGI), обукао је плави сако, ставио седу перику и кармин претварајући се да је Тереза Меј, али уједно говорећи и понашајући се као Голум из Господара прстенова.

„Прекрасно... наш договор, то је то! Наш договор“, сикће Серкис док погрбљен седи у замраченој просторији, која треба да подсећа на унутрашњост Даунинг стрита 10.

Алудирајући на сва предреферендумска обећања, срећно говори: „Враћамо контролу! Новац, границе, закони... плави пасоши!“

Као што Голуму (који је подвојена личност) с времена на време исплива Смигол, његова својеврсна савест, тако Серкис у улози Мејеве води унутрашњи сукоб.

„Не, то штети људима. Чини их сиромашнијима“, каже Серкис, а онда се бесно исправља: „Али ја га пронађем и преговарам. Ми га желимо. Ми морамо то да урадимо.“

После још доста унутрашње борбе, Серкис закључује: „Ово је договор. Мој је. Само мој. Мој Брегзит.“

Снимак се завршава речима: „Глас народа. Ми га желимо“, што је јасна порука Серкиса и читавог скеча да премијерка треба да послуша народ и прекине са Брегзитом.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи