Форбс: Брнабићева 21. на листи најмоћнијих политичарки света

На листи америчког бизинс магазина „Форбс“ 22 најмоћније жене у политици на 21. месту нашла се српска премијерка Ана Брнабић.

Прва три места ове листе заузеле су, као и на листи 100 најмоћнијих жена на свету, немачка канцеларка Ангела Меркел, британска премијерка Тереза Меј и директорка Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристин Лагард.

На петом месту се налази британска краљица Елизабета Друга, на шестом саветница Беле куће Иванка Трамп, на 13. месту се налази хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић, а на 17. висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини. 

Листу 100 најмоћнијих жена света у свим областима поред Меркелове која је изабрана за најмоћнију жену осму годину заредом и нашла се на њој 13. пут, чине Тереза Меј као друга и Кристин Лагард као трећа.

Ту су и извршне директорке појединих корпорација попут Мери Баре извршне директорке „Џенерал моторса“ на четвртом месту, Абигејл Џонсон извршне директорке „Фајделити инвестментс“ на петом месту, Мелинде Гејтс копредседавајуће Фондације Бил и Мелинда Гејтс на шестом месту, Сузан Војсиски, извршне директорке „Јутјуба“ на седмом месту, затим Ане Ботин председавајуће „Банко Сантандер“ на осмом месту, Мерилин Хјусон извршне директорке „Локхид Мартина“ на деветом месту и Ђине Ромити извршне директорке ИБМ на 10. позицији.  

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара