Самит Г-20, срдачни и резервисани државници

Медији су на Самиту 20 најразвијенијих земаља са посебном пажњом испратили атмосферу међу светским лидерима. Тако је забележен срдачан поздрав председника Русије Владимира Путина и саудијског престолонаследника Мухамеда бин Салмана, али и „хладан“ сусрет принца и француског председника Емануела Макрона.

Владимир Путин и Мухамед бин Салман су се, уз широке осмехе, руковали – на начин који је нешто између руковања и поздрава „баци пет“, преноси АП.

Саудијски престолонаследник је потом потапшао три пута Путина по руци.

Двојица најконтроверзнијих лидера села су затим један поред другог на Самиту Г-20, наводи америчка агенција.

С друге стране, француски председник Емануел Макрон заузео је много хладнији став према Бин Салману када се сусрео очи у очи са њим на самиту.

Према неименованим француским званичницима, Макрон је „притиснуо“ Бин Салмана у вези са истрагом о убиству Кашогија и у вези са ратом у Јемену.

На то му је, како наводи АП, саудијски престолонаследник рекао да не брине. Макрон му је узвратио са: „Бринем“.

И Путин и Бин Салман су на мети критика међународне заједнице однедавно – принц због тврдњи ЦИА да је наредио убиство саудијског новинара Џамала Кашогија, а Путин због инцидента у Керчком мореузу у којем је пре неколико дана руска војска запленила три украјинска брода и посаду.

Ово је, иначе, прво појављивање принца Саудијске Арабије на међународној сцени од убиства новинара Џамала Кашогија у конзулату те земље у Истанбулу, наводи америчка агенција.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво