Преминуо творац Сунђер Боба, Стивен Хиленбург

Аутор анимиране серије „Сунђер Боб Коцкалоне“, Стивен Хиленбург преминуо је у 58. години.

Представници дечјег канала Никелодион потврдили су да је преминуо цртач и аниматор најпознатији по цртаној серији о Сунђер Бобу, Лигњославу и Патрику Звезди, јавља Индипендент.

„С великом тугом делимо са вама вест о одласку Стивена Хиленбурга, творца Сунђер Боба Коцкалонеа“, наводи се у твиту Никелодиона.

Хиленбург је 2017. године обелоданио да болује од амиотрофичне латералне склерозе, неуродегенеративне болести познате и као АЛС и Лу Геригова болест.

Стивен Макданел Хиленбург био је биолог, аниматор, режисер, писац, продуцент, уметник. Рођен је у граду Лотон 21. августа 1961. године.

Одрастао је у Анахајму у Калифорнији. Године 1992. почео је да се бави анимацијама. Радио је многе послове пре него што је добио посао наставника биологије.

Убрзо је постао писац и продуцент. Током 1996. године почео је да развија анимирану серију Сунђер Боб Коцкалоне. Прво премијерно приказивање цртаћа било је 1. маја 1999. године, а емитовано је више од 220 епизода. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи