Преминуо британски редитељ Николас Роуг

Николас Роуг, истакнути британски редитељ познат по провокативним филмовима и сарадњи са рок звездама Миком Џегером и Дејвидом Боувијем током шест деценија дуге каријере, умро је у 91. години.

Роуг, редитељ филма Don't Look Now из 1973. године и многих других остварења, преминуо је у петак увече, рекао је за АП његов син Николас Роуг Млађи.

„Био је изванредан отац. У августу је напунио 90 година“, навео је син цењеног синеасте.

Роуг је радио са Џегером у филму Performance, са Боувијем у The Man Who Fell to Earth, где је певач глумио ванземаљца који долази на Земљу у настојању да спасе сопствену планету.

Његово последње веће остварење било је The Witches из 1990. године, са Анђеликом Хјустон у главној улози.

Роуг је рођен у Лондону, а био је сарадник и у неколико легендарних филмова, као што су Лоренс од Арабије и Фаренхајт 451.

Женио се три пута и имао шесторо деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи