Певачица „Абе“ дете нацистичког пројекта

Ани-Фрид Лингстад, певачица светски познате шведске групе „Аба" слави рођендан, а мало је познато да је она најпознатија беба нацистичког пројекта за "чистоћу расе".

Нацисти су сањали о аријевској раси која ће завладати светом, а у ту сврху је осмишљен пројект „Либенсборн".

Тај пројекат, који у преводу значи извор живота,  функционисао је под окриљем озлоглашеног СС-а, чији је шеф био Хајнрих Химлер.

„Либенсборн“ је служио је као „фабрика“ за најбоље примерке „одабране врсте“ с циљем одгајања супериорних јединки. Деца плавих очију и плаве косе, без трага јевреске крви, су долазила из свих делова Европе, а најпознатије дете рођено у том пројекту је Ани-Фрид.

Њена мајка била је Норвежанка, а отац немачки наредник.

Мајка и бака Лингстадове биле су жигосане као издајнице и изопштене из села у Норвешкој, а Ани-Фрид је била изложена бесу суграђана.

Медији преносе да joj је један рибар наводно ножем угравирао кукасти крст у кожу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи