Да ли сте ви госпођа Макрон? Не, ја сам канцеларка Немачке

Француски председник Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел у међусобним сусретима често одају утисак веома пријатељског односа, што је очигледно преварило једну госпођу у Компјењу, на северу Француске, да су два државника у ствари брачни пар. Мада је и чињеница да госпођа има више од 100 година свакако имала удела.

Обележавање стогодишњице од завршетка Првог светског рата окупило је бројне светске лидере, али и велики број грађана, који је изашао на улице да ода почаст погинулима, али и прослави крај рата који је однео око 40 милиона живота.

Док је стајала на киши, чекајући почетак свечаности у Компјењу, Полет Моније се руковала са француским председником Емануелом Макроном, а онда окренула и према немачкој канцеларки, Ангели Меркел.

Стежући шаку Меркелове, времешна старица питала је: „Да ли сте ви мадам Макрон?“

На секунду помало збуњена, Меркелова се брзо насмешила и на немачком рекла старици: „Ја сам немачка канцеларка“, што је преведено Монијеовој.

Када је други пут поставила исто питање, Меркелова се приближила и старици на ухо на француском рекла: "Je suis chancelière allemande" (ја сам немачка канцеларка).

Свечаност је очигледно била веома емотивна за Полет, која је била једна од хиљаду званица и која је стајала у првом реду.

„Господине Макрон! Није могуће. Мала старица попут мене се рукује са председником Републике. Ово је фантастично. Фантастично! Немојте да заплачем“, рекла је Полет.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи