Навала грађана за фотографију са аустријским премијером

Током данашњег дана отворених врата у државним институцијама, а поводом државног празника Аустрије, велики број грађана био је заинтересован на обиђе кабинет канцелара Себастијана Курца да се с њим фотографише.

Испред седишта владе формирао се дугачак ред, а заинтересовани да уђу у канцеларију у којој ради Себастијан Курц чекали су и дуже од сата.

Након обиласка зграде посетиоце је у свом кабинету сачекивао канцелар, који је сваког од њих лично поздравио испричао им нешто у просторији у коју су улазили.

Између осталог, подсетио да је Леополд Фигл био први коме је то била канцеларија, а да се у њој најдуже задржао Бруно Крајски.

Канцелар је питао грађане и имају ли они нека питања за њега, па како је њих највише занимало да сазнају нешто о канцелару лично, питање је било: „Када спавате.“

„Понекад премало, да будем искрен, али спавам сваку ноћ“, рекао је Курц додајући да има срећу да може свуда да заспи и да се понекад његови сарадници смеју када он заспи у авиону још пре полетања.

Са свима који су желели он се сликао, а они који су дошли да „лове“ грешке нису имали шансу, јер се Курц, као и за време предизборне кампање и током политичких наступа понашао апсолутно професионално.

Иначе, тренутно најмлађи руководећи политичар на светској сцени изузетно је популаран у својој земљи, па је тако једна девојка данас готово пала у несвест кад је стигла до премијера с којим је желала да се фотографише.

Након дугог чекања она је ипак добила фотографију и аутограм, а затим је загрлила аустријског премијера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи