Горштак Мирчета Вујичић: Неизмеран друг је била Милена Дравић

Мирчета Вујичић, горштак са Златара, један је од партнера Милене Дравић из неколико филмова од којих се издваја „Крос кантри“ Пурише Ђорђевића из 1969, где су имали главне улоге. Иако је већ деценијама ван филма и живи у удаљеном селу Правошеви на Златару, Мирчета се радо сећа Милене, сарадње и дружења с њом.

У миру села наткриљеног златарским висовима, Мирчета Вујичић пребира по успоменама и данима када је био део филмског света. Делио је глумачки хлеб с највећим именима тадашњег југословенског глумишта па и неким светским звездама, али Милена је и тада и сада имала посебно место.

„Био сам натуршчик, нисам имао школе ништа. У сваком кадру је знала да ми помогне. Била је друг, неизмеран друг је била Милена Дравић за мене“, истиче Мирчета Вујичић.

Глумачку каријеру почео је случајно али је на филмском платну маркантни, стасити горштак пленио пажњу и публике и редитеља, па је за пет година снимио 11 филмова, играо запажене улоге.

И када се из филмских вода вратио у своје забачено планинско село, где је до пензије радио као дрвосеча, Милена га није заборавила. Планинским беспућима, с позоришном екипом, стигла је до њега.

„Била ми је гост и ја сам био пун среће кад је она прикупила снаге да дође код мене у ову моју афричку џунглу ође где ја живим, у ову Правошеву моју“, каже Мирчета Вујичић.

Филмове и збивања на глумачкој сцени одавно не прати, али га растужују одласци некадашњих колега и пријатеља у небеско глумиште, Миленин посебно.

Шкрт на речима кад је туга у питању, као и сваки горштак, једноставно закључује: „Велики човек мимо људе, за мене је била Милена Дравић“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи