Немања Матић, скромни доброчинитељ из Врела

Један од наших најбољих фудбалера Немања Матић, показао је још једном велику хуманост. О томе да је дао готово 72.000 евра за лечење малог Душана Тодоровића сазнали смо од Душановог оца. Познато је да Немања годинама помаже сународницима и свом родном крају код Уба и не воли да се о томе говори.

Још једна прича из Врела код Уба почиње и завршава се о правом комшији и добротвору Немањи Матићу. Светски позната фудбалска звезда, али пре свега добар и хуман човек, кратко ће вам о њему рећи његове комшије у Врелу.

„Уопште није изненађење да он да неку донацију, а можда и већу, пет пута можда за неке потребе у држави Србији“, каже Радомир Јовичић, председник ФК „Врело“.

Мештани Врела нерадо говоре о хуманим гестовима свог комшије Немање Матића. Кажу, непријатно им је јер нема коме није помогао, а и љутио би се ако би се о томе много причало.

„Није тај тип да се хвали, њега кад дође овде нећете видети у колима, он изађе ту пешке, прође то је за њега најнормалније, стане увек ту, многи би прошли он увек стане, погледа утакмицу без икаквих проблема. Стварно момак на месту“, прича Ненад Николић, мештанин Врела.

Иако не желе много да причају о свему што чини за свој крај и људе у невољи, поштујући Немањину скромност, поједини мештани Врела, ипак поносно указују на обновљену цркву, нови стадион који гради за сеоски клуб и друга добра дела нашег фудбалера.

Према речима Радомира Јовичића, Немања пита шта је потребно, коме треба помоћ, а када сазна брзо делује без обзира на то да ли је реч о обезбеђивању средстава или доношењу опреме из Енглеске.

„Тако и за болесну децу и за школовање перспективне деце, некога ко можда постане неки стручњак, научник... Он увек помаже“, нагласио је Јовичић.

Због свега што је учинио за свој родни крај, Убљани су Немањи подарили улицу са његовим именом. У родном Врелу га чекају да по ко зна који пут стисну руку комшији, овога пута због помоћи малом Душану Тодоровићу.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво