И Штрахе доводи стране политичаре на своје венчање?

Након што је министарка иностраних послова Аустрије Карин Кнајсел недавно на своје венчање позвала и угостила председника Русије Владимира Путина, и аустријски вицеканцелар Хајнц-Кристијан Штрахе могао би своје венчање искористити за позивање страних политичара.

Наиме, Штрахе се пред матичарем оженио са супругом Филипом пре две године, али није имао црквено венчање, па аустријски медији спекулишу да би то могао искористити за позивање страних политичара.

Супруга лидера Слободарске партије (ФПО) изјавила је да се нада да ће идуће године моћи да испланирају своје црквено венчање и најавила да ће на свадбу доћи и политичке личности.

„Љубавни завет пред богом сам сачувао за касније“, најавио је недавно Штрахе и рекао да планира да позове стране госте, конкретно шефа италијанске дипломатије Матеа Салвинија.

Указао је да за сада још није договорио никакав датум за црквено венчање.

Иначе, он је бранио министарку Кнајсел због позивања Путина на свадбу, и онда је, недавно гостујући на телевизији Ое24, рекао да је добро за Аустрију ако би на свадбу дошли амерички преседник Доналд Трамп, Салвини и други гости из иностранства.

Штрахе има добре односе са Салвинијем, али и мађарским премијером Виктором Орбаном, тако да, када се буде одлучио на црквено вечање, та двојица политичара сигурно ће добити позив.

Што се Србије тиче, Штрахе има одличне односе с Драганом Марковићем Палмом, али и с председником Александром Вучићем и шефом дипломатије Ивицом Дачићем.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво