Џек Ма, ипак, остаје извршни директор „Алибабе“

Оснивач мултинационалне технолошке компаније „Алибаба“, Џек Ма, остаће њен извршни директор, али ће у понедељак на свој 54. рођендан открити стрaтегију за будућност и планове o наслеђивању како би кормило свог растућег царства предао новој генерацији лидера, преноси „Ројтерс“.

Портпарол компаније „Алибаба“ рекао је да ће Ма говорити о транзицији за наредну деценију, појашњавајући да је одговор на питање ко ће наследити Џека Маа део плана, који ће бити представљен, пише Саут Чајна морнинг пост.

Вест о томе да ће се извршни директор Ма повући из компаније у понедељак, на 54. рођендан, први је објавио Њујорк тајмс, а Блумберг који је током протекле недеље најавио ову могућност, оценио да ће Маов одлазак у пензију представљати крај једне ере.

Према Блумберговом „Индексу милијардера“, овај бивши професор енглеског располаже са више од 40 милијарди долара, док је вредност његове компаније више од 400 милијарди долара.

Ма је раније ове недеље изјавио за Блумберг да планира да оде у пензију и посвети више времена и богатства које поседује филантропији кроз оснивање фондације која би носила његово име и фокусирала се на образовање. Тиме би следио пример америчког милијардера и оснивача „Мајкрософта“ Била Гејтса.

„Припремио сам 'Фондацију Џек Ма'. Све ове ствари спремам већ десет година“, истакао је Ма.

„Алибабу“ је основао 1999, када је имао 35 година, а и након одласка у пензију наставиће да обавља функцију ментора у управи компаније, која је једна од највећих компанија у Кини и међу најважнијим онлајн малопродајним платформама у свету.

број коментара 0 пошаљи коментар