Безос зарађује 11 милиона на сат, његови радници 12 долара

Џеф Безос, оснивач и генерални директор „Амазона“, једне од највећих компанија на тржишту, врло је богат човек, то је јасно. Али, колико су дубоки џепови његових запослених, запитао се РТ.

Раније ове недеље, гигант интернет продаје „Амазон“ постао је друга фирма на свету чија је тржишна вредност премашила билион долара, додавши 434 милијарде својој вредности.

А први човек, Безос, је током 2018. године своје богатство увећао за 67 милијарди, што значи да је сада, према наводима Блумберговог индекса милијардера, „тежак“ укупно 167 милијарди.

Простом рачуницом се долази до податка да Безос, који је остварио добит од 67 милијарди за 250 дана текуће године, зарадио 268 милиона долара по дану, односно, невероватних 11.166.666 долара на сат, наводи РТ.

Бројка је готово милион пута већа од просечне зараде радника у „Aмазону, која је 15 долара, док најниже плаћени радници добијају 12 на сат.

Како наводи сајт Пејскејл, плате у „Амазону“ на годишњем нивоу углавном иду од 58.703 до 146.455 долара.

Запослени са звањем "Chief Creative Officer" (главни креативци, у слободном преводу) зарађују највише – 360.462 долара.

Они који раде на позицији "Picker" остварују најмањи годишњи приход – 25.944, доносно 12 долара по сату.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво