Орнела Мути хоће руско држављанство

Италијанска филмска глумица Орнела Мути изразила је жељу да добије руско држављанство.

„Имам стан у Москви и боравишну дозволу, али немам руски пасош. Волела бих да га добијем. Зашто да не?“, рекла је Мути, преноси Тас.

Подсетила је на своје руско порекло, односно чињеницу да су јој баба и деда били пореклом из Русије.

Гласине да Мути размишља да затражи руско држављанство почеле су још 2016. године.

Право име Орнеле Мути је Франческа Романа Ривели које је наследила од своје мајке из Естоније.

Први пут се појавила на великом екрану 1969. године у филму Дамијана Дамјанија и од тада је снимила више од 100 филмских и телевизијских остварења.

број коментара 7 пошаљи коментар
(четвртак, 06. сеп 2018, 19:04)
Švaler, [нерегистровани]

Rusi priaju,da će se...

upisati u Putinovu školu gimnastike!

(среда, 05. сеп 2018, 20:19)
Бирај ћерку,мани мајку! [нерегистровани]

И њено је прошло,али...

ћерку треба видети!-За све класе жешћа!

(среда, 05. сеп 2018, 08:35)
anonymous [нерегистровани]

Dobro se drzi

Koje su godine.

(уторак, 04. сеп 2018, 20:59)
anonymna GR [нерегистровани]

odg reprizi 2

a kod nas u Grckoj nijedno dete ne plati za obrazovanje bez obzira odakle je, bez obzira da li je ovde legalno ili ilegalno, ocde u Grckoj ljudi su umrli da se nudi ta sloboda! besplatno je sve i knjige i ispit, i upis.... i imam pravo da izrazim moje misljenje.

(уторак, 04. сеп 2018, 20:51)
anonymna GR [нерегистровани]

odg reprizi

onda zasto ne ide svako u svojoj zemlji gde moze imati sva ova prava:) a ko vise voli Grcku dozvolite da znamo Grci.

(уторак, 04. сеп 2018, 14:56)
anonymous [нерегистровани]

Реприза чудних дешавања

@Istorija i dušа

Ви сте нешто побркали. Држављанство је административна мера која омогућава лакши живот и већа права у држави у којој боравите. А припадност нацији, односно народу је друга категорија која не зависи од држављанства. Да појасним - многи Ваши сународници Грци су у америци добили држављанство иако су остали Грци и ако више воле Грчку од америке. Само због различитих права за држављане америке и остале. Ево конкретно за Русију - ако сте држављанин доприноси на плате су 15% (чисто да се сетимо колики су доприноси у Србији), а ако нисте држављанин онда су доприноси 30%. Ако уписујете децу на факултет, не плаћате ништа све иде из буџета, а ако нисте држављанин онда плаћате значајан износ који варира од факултета до факултета. Не можете да радите у просвети, било којој државној служби, не можете да региструјте сваку врсту предузетништва, немате права на социјалне повластице попут студенстског превоза, цене карата за музеје... Оваквих примера имате колико хоћете. И тако је свуда у свету.

(уторак, 04. сеп 2018, 12:51)
anonymna GR [нерегистровани]

Istorija i duša

ko god zivi u jedboj zemlji i radi ili boravi ili tamo ima kucu ne znaci sa je drzavljanin onoga mesta. nije joj dovljno njeno drzavljansvto? nije ponosna na tome? ili su joj potrebne porezne olaksice? ukoliko znam olaksice idu gostima a ne ndrzavljanima. bar u mojo zemlji...(GR). po mm misljenju drzacljanstvo ne mora se podeliti. ok je da imaju ista ekonomska prava ali nemoze da ma isti krv...,dusu, istoriju, mentalitet, nikad se nece osecati isto kao istali prema zemlji. zemlja nije samo mesto, t je citava civilizacija ,koreni i bitke jednog narod za slobodnost i prava, to se ne moze podeliti.