Џејмија Оливера сати делили од банкрота!

Популарни кувар Џејми Оливер изјавио је да су га сати делили од банкрота, али да се спасао тако што је у ланац ресторана у Италији уложио 14,5 милиона евра.

Оливер је рекао да не разуме због чега му је италијански ланац ресторана запао у финансијске проблеме.

Од септембра је затворио 12 од 37 ресторана, а 600 радника прогласио вишком како би спасао остале ресторане.

„Новац је једноставно нестао, а то нисмо очекивали. То није нормално у било којем послу. Имамо кварталне састанке и састанке одбора. Људи претпоставе да ће особље управљати тиме како треба“, рекао је Оливер.

Популарни кувар је истакао да је имао само два сата да уложи новац и спаси све или да затвори следећи дан. Како је рекао, морао је да подигне кредит и узме новац од других послова из своје робне марке.

„Још увек покушавамо да схватимо шта је било, али мислим да је више руководство покушавало да се носи са 'олујом' која је укључивала најам, порез, високу потражњу улице, трошкове хране, Брегзит и повећање минималне плате. Свашта се дешавало“, рекао је Оливер.

Оливер је покренуо пословно царство откако га је уочила телевизијска екипа док је 1997. године кувао у ресторану у Лондону.

Признао је да је 40 посто његових улагања било грешка и да је изгубио 100 милиона евра од 2014. године.

Ипак, профит његове фирме „Џејми Оливер холдингс“ која послује широм света, а испуњава медијске потребе, растао је последњих година.

број коментара 8 пошаљи коментар
(субота, 01. сеп 2018, 12:41)
Саша [нерегистровани]

Џејми звезда

Десила се грамзивост. Није довољно1, 2, 3 ресторана , мора и робна марка, рекламе , емисије...не мора још више и онда ту и тамо задеси се банкрот, поигра се са људским животима и као акд даље. Па колико људи који је отпустио је морам да уђе у дугове? Да није у могућности да деци обезбеди нормалан развој? Друштво нажалост велича "звезде" које се понашају грамзиво и неодговорно и такви им онда на крају дођу главе. Држите се скромнијих али радних и способних људи а не супер старлета и квази звезда. Звезда је самохрана мајка или отац која/који се брине о деци која расту нормално!

(субота, 01. сеп 2018, 08:14)
anonymous [нерегистровани]

esssss

Pita se kako je moguće da je došlo do tog stanja. Halo prijatelju, restorani su ti u Italiji, znači menadzeri su ti Italijani. Meni uopšte nije čudno.

(субота, 01. сеп 2018, 05:12)
anonymous [нерегистровани]

Kontrola i samo kontrola sprecava zloupotrebe

Ako ne kontrolises osoblje, to je kao da si vlasnik drzavne firme u kojoj svako moze bez kontrole da olize prste sto bi rekao Sojic.

(петак, 31. авг 2018, 20:07)
Prisluškivač: [нерегистровани]

Pouzdano znam da će ući...

u rijaliti šou!

(петак, 31. авг 2018, 18:53)
anonymousmodi [нерегистровани]

a i ja se dosadjujem

jedina osoba na ovom svetu koja zaradjuje posteno,nedaj se Olivere!

(петак, 31. авг 2018, 18:28)
anonymous [нерегистровани]

Mc Oliver

Zašto bi svaki deo sveta poslovao bez greške? Iluzija da je u današnjem svetu moguće voditi lanac bilo čega. Današnji svet vodi ratove. Čuj par sati do bankrota? Verovatno misli samo na taj region. Poslovno se bankrot ne smatra neophodno porazom.

(петак, 31. авг 2018, 17:29)
anonymous [нерегистровани]

...

Uzeo je kredit od samog sebe...

(петак, 31. авг 2018, 16:55)
anonymous [нерегистровани]

Extraprofit

Čitala sam do onog “povećanje minimalne plate”...