Кустурица пред концерт на Криму о Достојевском као инспирацији...

Редитељ Емир Кустурица уочи сутрашњег наступа његовог „Ноу смоукинг оркестра“ на Криму говорио је за „Тас“ о томе зашто је поново на Криму, о књизи за коју га је инспирисао Достојевски, будућем филму, али и томе што му Запад и Украјина прете санкцијама управо због Крима.

Претње га, каже, не плаше, јер, додаје, увек ради оно што мисли да је исправно.

Каже и да је на Крим поново дошао јер га је тамошња публика у јулу 2017. године веома топло дочекала, а није одбацио ни могућност да управо ту реализује и један од својих наредних пројеката, можда филм који планира, а о којем је говорио за руску агенцију.

„Тренутно радим на великом пројекту, пишем књигу инспирисану романима Достојевског, а блиска је његовим (романима) 'Идиот' и 'Злочин и казна'. Планирам да је завршим до септембра, а потом ће на основу књиге бити написан сценарио за филм који ће бити снимљен у Кини и Француској“, истакао је Кустурица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво