Путин аустријској министарки на поклон донео... Козаке!

Председник Русије Владимир Путин боравио је у Аустрији, где је био гост на свадби министарке иностраних послова Аустрије Карин Кнајсел, а као поклон довео је – козачки ансамбл.

Аустријски медији бележе да је шеф руске државе нешто после поднева слетео на аеродром у Грацу, а такву пажњу, почев од слетања, доласку Путина придали су због чињенице да је његова приватна посета свадби министарке наишла на велику буру у политичкој јавности земље, јер је Русија под санкцијама ЕУ, а Аустрија председавајућа Унији.

Путин је у Аустрији боравио свега пар сати пошто је у 18 часова имао састанак са немачком канцеларком Ангелом Меркел у једном немачком дворцу.

Министарка иностраних послова, која се није обазирала на критике, удала се за бизнисмена Волфганга Мајлингера у Сулцталу, у јужном делу покрајине Штајерска.

Младенци су били у народној ношњи, а том свечаном чину, присуствовале су и младине колеге, чланови аустријске владе.

Међу њима је био и шеф посланичког клуба Слободарске партије Аустрије (ФПО) Јохан Гуденус са супругом Тајаном, српског порекла, и са заједничком ћерком.

Руски председник Путин као поклон Кнајселовој довео је ансамбл Козака.

Присуство председника Русије критиковала је увелико протеклих дана опозиција, а посланик Зелених у Европском парламенту Мишел Рејмон је чак затражио оставку шефице аустријске дипломатије.

Аустријски медији истакли су да се радило о јединственом догађају, који ће се тешко икада поновити. 

Кнајселова је због тога поређена са некадашњим аустријским канцеларком Бруном Крајскијем, који је од Аустрије створио земљу посредника и моста, негујући контакте са свим државницима света.

Кнајселова, "нови" Крајски, говори седам језика, велики је познавалац Блиског истока, и велики подржавалац ЕУ, која независно води своје министарство, и зна да оштро одговори и највишим званичницима своје државе.

Аустријски медији истичу и да је доласком Путина покрајина Штајерска добила огромну бесплатну рекламу у свету, у вредности од више милиона евра, што ће допринети туризму Аустрије.

број коментара 2 пошаљи коментар
(недеља, 19. авг 2018, 03:31)
R.S.K Benkovac [нерегистровани]

Gospodin

Predsjednik za primjer...gospodin koji je cjenjen i postovan ma dje bio.

(субота, 18. авг 2018, 18:14)
mile [нерегистровани]

bravo

ziveo putin i zivela rusija