Сигал постао изасланик руског министарства спољних послова

Русија је поставила америчког глумца Стивена Сигала за специјалног изасланика, са циљем поправљања односа са САД, а бавиће се „руско-америчким хуманитарним питањима“.

Сигал је добио руско држављанство 2016. године и у одличним је односима са руским председником Владимиром Путином, ког је више пута хвалио као „великог светског лидера“.

Амерички глумац, који је постао познат по улогама у акционим филмовима 80-их и 90-их година, обављаће поменуту функцију без материјалне накнаде, нешто слично попут амбасадора добре воље Уједињених нација, наводи руска амбасада у САД на својој Фејсбук страници.

„Стивен Сигал је постављен за специјалног изасланика руског министарства спољних послова и задужен је за руско-америчке везе. Задатак ће му бити да се успотави боље односе на хуманитарном пољу, укључујући сарадњу у области културе, уметности, размене младих“, наводи руска амбасада.

Када је Сигал 2016. године добио руско држављанство, шездесетшестогодишњи глумац рекао је да се нада да је то симбол да су односи између Русије и САД почели да се поправљају. Глумац је такође добио српско држављанство 2016. године, подсећа Би-Би-Си.

број коментара 2 пошаљи коментар
(уторак, 07. авг 2018, 18:45)
Vodka doktrina! [нерегистровани]

Za pare će postati...

i babuška!

(недеља, 05. авг 2018, 21:12)
anonymous [нерегистровани]

dragan.p@yubc.net

Sigal je postao Zastipnik velike države. Mi bi smo bili srećni da nam je zastupnik bar Dzeri Luis