Где је „нестала“ канцеларка Меркел и сме ли да „нестане“?

Где се налази канцеларка Ангела Меркел је питање којим се баве немачки медији и јавност ових дана.

Да немачка канцеларка иде на одмор током лета није ништа ново, али је ново да не проводи слободне дане са супругом Јоахимом Зауером у Јужном Тиролу, уз присуство медија. Уместо тога она је, према писању медија, једноставно „нестала“.

Наиме, Зауер проводи свој одмор са сином из првог брака у хотелу, у којем је уобичајено са Меркеловом. То је дало повод дневнику Билд да спекулише о разлозима раздвојеног одмора.

Билд се пита где је Меркелова, да ли сама на неком месту, или код мајке у Укермарку, можда на некој клиници или у тајној мисији, а ту је још и спекулација да има брачне проблеме.

Лист уједно јавно поставља питање да ли канцеларка има право да једноставно тако „нестане“.

Други медији имају разумевање за нестанак канцеларке и пишу да умирујући делује податак да овог лета и шефица владе може, барем накратко, да се повуче из јавности.

Њено последње појављивање у јавности било је 25. јула на фесивалу „Вагнер“ у Бајројту, а следећи термин који подразумева њене обавезе је 20. август.

Дневник Минхнер Меркур наводи да је Меркелова виђена у Минхену у уторак на представи у Опери, и то не у засебној ложи, већ међу осталим посетиоцима.

Иначе, Меркелова је на летњој конференцији за штампу најавила да ће отићи неколико дана на одмор и да планира да се наспава.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво