Сплит испратио Оливера Драгојевића

Сплит и цела Хрватска опраштају се од певача Оливера Драгојевића, а уз пуно емоција са сплитске риве ковчег је испраћен према Корчули и Велој Луци, где ће у среду у 18 сати бити сахрањен у кругу породице и пријатеља.

Агенција Хина јавља да се „цели Сплит спустио вечерас на риву како би последњи пут испратио легендарног уметника Оливера Драгојевића према Велој Луци“.

Ковчег с белим ружама пратили су Драгојевићева супруга Весна и синови, а смењивали су се његови најближи пријатељи и сарадници, међу којима Тончи Хуљић, Петар Грашо, Горан Каран, Дорис Драговић, Стјепан Хаусер, Златан Стипишић Џибони, Јошко Банов, Тони Цетински, група „Дупини“...

„Хвала, Оливере, краљу“, „Хвала, легендо“, узвикивали су многобројни Сплићани који су одавали пошту, уз песму и аплаузе.

Поворку је песмом пратила клапа „Контра“ која је на позорници на риви уз трасу којом је пролазио ковчег изводила његове хитове: Цесарица, Сплите мој, Мој липи анђеле, Још овај пут, Вјеруј у љубав, Мој галебе...

У сплитској луци се окупило и више стотина пловила, која су сиренама и бакљадом испратила ковчег, уз њих и Хрватска ратна морнарица са две ракетне топовњаче.

Звонило је Оливеру у част са звоника Светог Дује, а његов ковчег је око у 19.50 сати укрцан на катамаран „Јадролиније“, да би заједно са члановима породице Драгојевић отпловио ка Корчули у пратњи стотина бродића, бродова Лучке капетаније, МУП-а и Хрватске ратне морнарице.

Оливеру у част пулска Арена угасиће вечерас расвету око 23 сата и тако симболично одати почаст једном од највећих музичара хрватске и југословенске поп сцене.

У Хрватској је јуче проглашен Дан националног саучешћа поводом смрти Оливера Драгојевића, а комеморацији су присуствовали председница Колинда Грабар Китаровић, премијер Андреј Пленковић, министри, културне и јавне личности...

Скоро 10 минута трајао је аплауз посвећен Драгојевићу, на комеморацији  у сплитском Хрватском народном казалишту, након чега су окупљени спонтано почели да певају песму „Вјеруј у љубав“.

Драгојевић је преминуо у недељу у 71. години у сплитској болници пошто је изгубио битку с тешком болешћу.

Иза њега су остала 23 студијска албума, бројне компилације, награде струке и публике, као и бројни концерти широм света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво