Амбасада САД одала почаст Пупину

Америчка амбасада у Београду објавила је видео-спот на „Твитеру“ и тако на специфичан начин одала почаст српском научнику Михајлу Пупину.

„Захваљујући једном од вас пре 100 година застава Србије вијорила се изнад Беле куће као и на свим зградама и јавним институцијама у главном граду САД“, објавила је амбасада САД у Београду на свом налогу на Твитеру.

Испод тог поста објављен је и једноминутни видео-спот о Михајлу Пупину, који се описује као председник америчке академије наука, добитник Пулицерове награде и почасни доктор 18 америчких универзитета.

„Али никада није заборавио одакле је дошао. Учинио је много за човечанство и за своју земљу. Био је почасни конзул Србије захваљујући коме је амерички председник Вудро Вилсон први пут у историји поставио заставу Србије изнад Беле куће, у част јунаштву вашег народа. Ви сте земља која је свету подарила Михајла Пупина, земља људи и њихових великих дела“, наводи се у видео-споту.

Председница владе Ана Брнабић боравиће у посети Сједињеним Америчким Државама од 23. до 26. јула, где ће у Вашингтону бити домаћин свечаности у Конгресу САД, која ће бити одржана поводом обележавања јубилеја 100. годишњице подизања српске заставе испред Беле куће.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво