Амбасада САД одала почаст Пупину

Америчка амбасада у Београду објавила је видео-спот на „Твитеру“ и тако на специфичан начин одала почаст српском научнику Михајлу Пупину.

„Захваљујући једном од вас пре 100 година застава Србије вијорила се изнад Беле куће као и на свим зградама и јавним институцијама у главном граду САД“, објавила је амбасада САД у Београду на свом налогу на Твитеру.

Испод тог поста објављен је и једноминутни видео-спот о Михајлу Пупину, који се описује као председник америчке академије наука, добитник Пулицерове награде и почасни доктор 18 америчких универзитета.

„Али никада није заборавио одакле је дошао. Учинио је много за човечанство и за своју земљу. Био је почасни конзул Србије захваљујући коме је амерички председник Вудро Вилсон први пут у историји поставио заставу Србије изнад Беле куће, у част јунаштву вашег народа. Ви сте земља која је свету подарила Михајла Пупина, земља људи и њихових великих дела“, наводи се у видео-споту.

Председница владе Ана Брнабић боравиће у посети Сједињеним Америчким Државама од 23. до 26. јула, где ће у Вашингтону бити домаћин свечаности у Конгресу САД, која ће бити одржана поводом обележавања јубилеја 100. годишњице подизања српске заставе испред Беле куће.

број коментара 12 пошаљи коментар
(понедељак, 23. јул 2018, 17:02)
anonymous [нерегистровани]

cudna mi cuda...

Ovo je drugi spot koji prave, prvi je bio sa poznatim Srbima kao Divac, Tesla, Novak... ovaj je sa Pupinom, a sta je trece? Sta to oni nama pripremaju?

Mi smo svet, naravno da jesmo, nego sta oni misle da smo mi, neandertalci?

Drzava koja postoji jedva 250 godina nama govori da smo svet, a nasa istorija seze daleko daleko, jos 7526 godina.

(понедељак, 23. јул 2018, 16:55)
Горан [нерегистровани]

Американци су на нас бацали нуклеарни отпад ...

Не требају нам овакви филмови из америчке амбасаде. Требају нам филмови о томе како су на нас бацали нуклеарни отпад, како су бомбардовали хемијску индустрију и тиме затровали наш ваздух, нашу земљу и нашу воду ... Требају нам амерички филмови о 200 000 избеглица који не могу да се врате у своје станове, куће на своје њиве на Косову и Метохији ... Али Таквих филмова из Америке неће бити, зато што је у Америци све мање (ако их уопште има) храбрих и поштених филмаџија!!!

(понедељак, 23. јул 2018, 13:23)
Dragan [нерегистровани]

amerika

Amerikanci su unazadili Srbiju za najman je 50 godina, oni su agresori na Srbiju, oni su nas satanizovali, ekonomski uništavali, i okupirali. Nećemo se lagati znamo dobro ko su amerikanci i šta su nama amerikanci.

(понедељак, 23. јул 2018, 13:11)
anonymous [нерегистровани]

A vi?

A vi ste nas bombardovali?

(понедељак, 23. јул 2018, 06:18)
Петар Јатаковић [нерегистровани]

jarakovicpetar@yahoo.com

Некада је Америка била демократска земља, Србија је имала истинске борце националног интереса.

(понедељак, 23. јул 2018, 00:04)
anonymous [нерегистровани]

Nadam se

da je neko naše ministarstvo odmah reagovalo i objasnilo da ne želimo nikakvu američku "počast", jer su direktno odgovorni za pogrom Srba u poslednjih 30 godina.

(недеља, 22. јул 2018, 23:48)
anonymous [нерегистровани]

Srpska Zastava

Zastava je Kraljevine Jugoslavije.

(недеља, 22. јул 2018, 23:16)
Marko [нерегистровани]

Film

Bilo bi lepo kada bi se snimio jedan dobar film o Mihajlu Idvorskom Pupinu! HVALA mu na svemu! Nase je da ga vratimo u obrazovni sistem, da mu odamo pocast na svaki moguci nacin. Legende se ne zaboravljaju!

(недеља, 22. јул 2018, 22:27)
ooonoja 5.0 [нерегистровани]

ooonoja 5.0

pupin imao dvojike... cestitke

(недеља, 22. јул 2018, 21:32)
anonymous [нерегистровани]

ovi ameri su bas cudan narod...

Pa bre amerikanci pa zar stvarno mislite da smo "blentavi".... Prvo nas izbombardujete uraniumom a sada nas kao hvalite, izgleda da smo vam preko potrebni, ali ne hvala...