Маск се извинио због вређања спасиоца тајландских дечака

Оснивач компаније „Тесла“ Илон Маск извинио се британском спасиоцу Верну Ансворту који је учествовао у спасавању дечака из пећине на Тајланду због тога што га је на „Твитеру“ назвао педофилом, рекавши да је то учинио у бесу, али да је погрешио због коментара који је изрекао о њему после акције извлачења 12 дечака и њиховог фудбалског тренера.

„Његови поступци према мени не оправдавају моје поступке према њему и зато се извињавам господину Ансворту и компанијама које представљам као лидер“, написао је Маск на Твитеру.

Додао је да је грешка само његова.

Увредљиви твит Маск је написао реагујући на интервју у којем је Ансвортов оценио да мала подморница, коју су Маск и његова компанија послали као помоћ спасиоцима није употребљена али да, како је навео она „ионако не би радила“, те да је Масков потез био само маркетинг.

Оснивач „Тесле“ је понудио помоћ у спасавању дечака и отпутовао на Тајланд са мини-подморницом, коју су направили његови инжењери.

Спасиоци су захвалили, али су рекли да је подморница неодговарајућа за услове у пећини.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 19. јул 2018, 04:16)
Aotearoa [нерегистровани]

Mask je bio isprovociran

zaista ruznom izjavom Ansvorta za medije, da Mask moze "da "uvuce"mini podmornicu "tamo gde najvise boli" ! Cak i da je i smatrao da podmornica nece pomoci, takav komentar je pre svega nepristojan i svakako nije zasluzio neko ko je izrazio zelju da pomogne !? S druge strane, to ne opravdava ni Mask-a za njegov protiv komentar, ali se ipak svojim izvinjenjem uzdigao iznad svega ovoga !