Харадинај залутао на путу за Брисел

Авион, којим је делегација Приштине отпутовала у Брисел, погрешним навођењем из контролног торња у Тирани, залутао је у ваздушни простор Републике Српске који контролишу српске надлежне службе.

Ову вест је објавио синоћ директор приштинске телевизије Клан Косова, Батон Хаџију, који се налазио у авиону, иначе, у приватном власништву заменика премијера Беџета Пацолија.

Како је пренео портал приштинске Газете експрес, Хаџију је рекао да цела ситуација замало није окончана „дипломатским инцидентом“ јер су тројицу косовских политичара, иначе, бивших припадника тзв. ОВК, могле да ухапсе српске власти.

А све то, како се наводи, догодило се због небриге контролног торња аеродрома у Тирани, који је авион са косовским политичким лидерима уместо према Бриндизију, усмерио у ваздушни простор Републике Српске.

У авиону су, осим Пацолија, били још председник парламента Кадри Весељи, премијер Рамуш Харадинај и заменик премијера Фатмир Љимај који су путовали на још једну рунду разговора у оквиру дијалога о нормализацији односа Приштине и Београда.

У авиону, међутим, није био и косовски председник Хашим Тачи, што није први пут да он не путује заједно са својим колегама.

Последњи пример је самит ЕУ и Западни Балкан одржан у Софији, када је Тачи дошао одвојено од Харадинаја.

Хаџију је, наводи портал, рекао да је могућност да бивши припадници тзв. ОВК „падну у руке Срба“ избегнута захваљујући Пацолију, који је пилоту авиона наложио да се врати у Тирану, одакле су поново полетели ка Бриселу, овог пута са новим координатама.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара