Уместо чувара камере око новог председника Мексика

Нови председник Мексика Андрес Мануел Лопес Обрадор отишао је на један од најважнијих састанака у обичном аутомобилу, спуштених прозора и без видљивих безбедносних обележја, означивши тако почетак новог опуштеног стила лидерства, због којег су неки забринути за безбедност председника у тој насиљем оптерећеној земљи.

Уместо полицијске прaтње, око пет камермана на мотоциклима окружило је возило мексичког председника на његовом путу на састанак са одлазећим председником Енрикеом Пењом Нијетом у Националној палати у срцу Мексика.

Један телевизијски новинар на мотоциклу чак је успео да уради кратак интервју са Обрадором кроз отворени прозор на вратима председниковог аутомобила.

„Народ ће ме заштитити“, рекао је нови председник новинарима, упитан да прокоментарише недостатак безбедносних мера.

Андрес Мануел Лопес Обрадор је новинарима предложио да му „чувају леђа“, али се у шали пожалио да су га неколико пута „докачили“ камерама.

„Немојте ме смрскати“, замолио је председник новинаре.

Лопес Обрадор састао се с Пењом Нијетом како би разговарали о његовом ступању на дужност 1. децембра, а у нади да ће осигурати мирну транзицију власти, након жустре и поларизујуће кампање.

број коментара 2 пошаљи коментар
(среда, 04. јул 2018, 18:04)
Gastarbajtovanje [нерегистровани]

Posle selfija,upitao sam...

ministarku jedne nemačke pokrajine,zar je nije strah da noću ide sama!-Odgovorila mi je kratko:"Ah,was!"

(среда, 04. јул 2018, 11:44)
Ne šalim se! [нерегистровани]

U Švedskoj se neki političari voze biciklom


Baš me zanima šta bi se deslio da se kod nas danas desi nešto slično.