Боно Вокс: Угрожен опстанак УН, ЕУ и НАТО

Ирска рок звезда Боно Вокс упозорио је да су Уједињене нације и друге међународне институције – укључујући Европску унију и НАТО – угрожене, те да земље морају да заједничким напорима обезбеде њихов даљи опстанак.

Певач групе „У2“ и активиста, рођен у Даблину, рекао је то у говору пред више стотина дипломата и чланова особља УН, а поводом ирске кандидатуре за место у Савету безбедности у периоду од 2021. до 2022. године, преноси данас АП.

„Можете рачунати на Ирску да ће урадити свој део посла“, истакао је Боно.

Иако није именовао које су земље одговорне за угроженост глобалних институција, америчка агенција наводи да су његове речи биле усмерене ка америчком председнику Доналду Трампу, који је више пута критиковао ЕУ и НАТО.

Уз то, Трамп се повукао из Париског споразума о клими, који је Боно Вокс такође навео у говору, и увео нове америчке тарифе подривајући Светску трговинску организацију, коју је ирски музичар такође сврстао међу угрожене институције.

У институције под претњом Боно Вокс је сврстао и Г7.

„И не само те институције, већ и оно за шта се оне залажу – међународни поредак заснован на заједничким вредностима и правилима. Суочавају се са највећим тестом у својој 70-годишњој историји“, закључио је музичар.

број коментара 9 пошаљи коментар
(уторак, 03. јул 2018, 15:15)
глас разума [нерегистровани]

Певање му боље лежи од Политике

Чему толика забринутост? Ниједна та институција није ни заслужила да опстане и требају да се расформирају што пре... Милионе људи широм света су те "угледне институције" усрећиле својом селективном (не)правдом, а све у име тобожње демократије и људских права.

(уторак, 03. јул 2018, 14:14)
anonymous [нерегистровани]

Професионализам

Пази, он решава тако комплексне проблеме, НАТО, ЕУ, Трамп, а кажу по *чаршији* да не води рачуна о личној хигијени! Да не улазимо у његов (најскупљи) хотел у Даблину, где је најјефтинија соба преко 200 евра за ноћ! Боно, музика ти је решење, па настави са досадним тужбалицама и комунизму!

(уторак, 03. јул 2018, 13:59)
Boban [нерегистровани]

bono

Ugrozeni su njegovi interesi koji su pod zastitom navedenih '' organizacija'' zaradjivali milione. Ovaj lik je sve samo ne humanitarni radnik. Svaka cast za U2 I prelepe pesme, ali ostalo a vezano za humanitarni rad, Sramota!

(уторак, 03. јул 2018, 12:31)
anonymous [нерегистровани]

Певај и за појас задени

Сад ће још и ЕУ и НАТО да постану "глобалне институције"!?!?! Тако је то када се извикани дилетанти петљају у нешто о чему немају појма. Вероватно ће НАТО да прогласе за "светску културну баштину од посебног значаја".

(уторак, 03. јул 2018, 12:23)
Neša [нерегистровани]

Ah...

Sva carstva su propala. Život ide dalje.

(уторак, 03. јул 2018, 11:34)
anonymous [нерегистровани]

Nestankom ovih "medjunarodnih institucija"

svijet nece nista izgubiti, naprotiv moze samo dobiti.Treba da nestanu sto prije i u svijetu ce biti vise mira i pravde.

(уторак, 03. јул 2018, 11:22)
anonymous [нерегистровани]

Mr. ONE

Ugrozen i njegov "humanitarni" rad od kojeg kako je neko izracunao (dailymail) manje od 1% njegove fondacije "ONE" dostigne cilj. Ostalo su "troskovi". Pored hita U2 ONE, fondacije ONE, i tog 1% i njega su prozvali Mr. ONE (jedan)

(уторак, 03. јул 2018, 11:11)
anonymous(neimenovani) [нерегистровани]

BONO BOKS

alo svetski politicari eto doslo je vreme da vam jedna skromna osoba
objasni kuda vodi vasa prljava politika

(уторак, 03. јул 2018, 11:00)
Славјан [нерегистровани]

Најзад добра вест

Радује ме што се ови колонијални институти распадају.