Пујолу због дуге косе забрањено да гостује на иранској телевизији

Када је Карлес Пујол прихватио позив иранског Канала 3 да дође као стручни консултант за меч Иран-Шпанија, легенда Барселоне није ни сумњала да ће га његова фризура довести у неприлику, пише Би-Би-Си.

Таман када је долетео у Техеран и стигао у студио код свог домаћина, Адела Фердосипура, Пујолу је забрањено да изађе пред камере.

„Морате да знате да је Карлес Пујол био у плану да гостује код нас. Међутим, сада је у хотелској соби. Урадио сам све што сам могао, али нисам успео. Извињавам се“, објаснио је гледаоцима Адел, који је био приморан да води читав програм сам, преноси агенција ИСНА.

Првобитни извештаји отказивања гостовања сугерисали су да је цена Пујоловог појављивања била превисока, али је истина убрзо испливала.

Пујолу су људи из државног сервиса ИРИБ рекли да не може да се појави у програму „због његовог изгледа (дугачке косе)“, пренео је сајт Ентекаб, цитирајући фудбалера.

Упркос томе што Иран нема никаква званична правила о дозвољеним фризурама, државна телевизија је строго против преношења било чега што религиозни и конзервативни естаблишмент сматра неконвенционалним или „неисламским“, пише Би-Би-Си.

У приручнику Иранске фудбалске федерације истиче се да играчи не смеју да носе фризуре који помажу „ширењу стране културе“.

Када је вест прицурила, многи су на друштвеним мрежама критиковали телевизију. „Осрамотили сте нас пред светом“, твитовао је новинар Саба Азарпејк.

„Да ли сте видели како изгледа Пујол пре него што сте потрошили много новца и позвали га, само да би му забранили да се појави на телевизији“, питао је један од корисника Твитера.

Многи су се чудили и зашто уопште такво правило постоји, питајући: „Зар није пророк Мухамед имао дугу косу?"

број коментара 4 пошаљи коментар
(среда, 27. јун 2018, 09:30)
Ubuduće... [нерегистровани]

pozivaće samo...

Gvardiolu!

(недеља, 24. јун 2018, 07:10)
Uspomene [нерегистровани]

"Čupavac,stani...

Ma, pustite me čiko..."

(субота, 23. јун 2018, 22:04)
anonymous [нерегистровани]

Prst na čelo

Kakva je to... ovde se vidí razlika ,bliskog istoka i Dalekog istoka. Da li je ovo normalno reci te mi neko

(субота, 23. јун 2018, 13:21)
anonymous [нерегистровани]

...

Mozda je i bolje sto nije nastupio.