Милијардер о Макрону: Он не разуме мале људе

Вероватно само у Француској један милијардер и један од најмоћнијих банкара у земљи јавно могу да критикују председника Емануела Макрона због занемаривања обичних људи, пише „Ројтерс“.

Милијардер о Макрону: Он не разуме мале људе Милијардер о Макрону: Он не разуме мале људе

Међутим, како се наводи, управо је у Француској то могуће због њене традиције једнакости.

„Макрон не разуме мале људе. Бојим се да води Француску ка систему који маргинализује најмање повлашћене“, изјавио је за Монд Франсоа Пино, један од најбогатијих људи у Француској чија пословна империја укључује модну кућу „Гучи“.

На то је иронично реаговао Ришар Феран, који је водио Макронову председничку кампању прошле године.

„Нема сумње да само милијардери могу да разумеју друге“, навео је на Твитеру.

Пино, оснивач групе „Керинг“ за продају луксузне робе, није једини који изражава забринутост због сиромашнијих грађана од којих многи живе у предграђима француских градова.

Матје Пигас, који је на челу инвестиционе банке Лазард у Француској сматра да Макрону недостаје „суштинска социјална димензија“ и политика борбе против свих видова неједнакости.

„Где су планови за развој предграђа, борбу против сиромаштва и додатни напори за унапређење образовања“, рекао је Пигас који има удео у листу Монд и још неким медијима за пословни дневник Лес еко.

Француски бирачи не верују много у Макронова настојања да смањи неједнакост у земљи, наводи Ројтерс.

Већина њих верује да је неједнакост порасла током Макроновог мандата, показује прошломесечно испитивање јавног мњења које је спровела кућа Опинионвеј.

Ипак, Пигас каже да Макрону жели успех јер је „он последњи бастион против популизма у Француској“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво