Трамп оснива „свемирске снаге“, нови род војске САД

Амерички председник Доналд Трамп рекао је данас да ће наредити стварање новог рода војске, који ће утабати пут за доминацију Америке у свемиру.

„Није довољно само да постоји америчко присуство у свемиру. Морамо имати америчку доминацију у свемиру. Имаћемо ваздухопловство и имаћемо свемирске снаге. Различите, али једнаке. Биће то нешто. Јако важно“, рекао је Трамп, преноси Ројтерс.

Трамп је нагласио да ће САД бити лидери у свемиру, додајући да је свемир питање националне безбедности и да не жели да Русија, Кина и други престигну САД, наводи АП.

Ово су, како наводи Ројтерс, први кораци у повећању америчког истраживања свемира. Планирано је да се следеће године на Месец пошаљу роботизовани истраживачи, како би испитали терен за повратак астронаута, саопштио је један званичник Наса.

Бивши председник САД Џорџ Буш Млађи рекао је 2004. године да ће се људи вратити на Месец до 2020. године. Његов наследник, бивши амерички председник Барак Обама рекао је да ће САД послати људе на Марс до 2030. године.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 19. јун 2018, 09:13)
anonymous [нерегистровани]

????

Чисто да подучим господина Трампа а и да подсетим јавност да Русија од 1. августа 2015. нема више РВ и ПВО него ВКС - "Воздушно-космические силы Российской Федерации". Тако да о некаквој доминацији американаца не може да буде ни речи, јер тек треба да докаскају заостатак у односу на Русе. Ако уопште могу да стигну заостатак.