Зет шпанског краља на одслужењу казне

Ињаки Урдангарин, 50-годишњи зет шпанског краља Фeлипeа VI почео је данас да служи затворску казну од скоро шест година због проневере и избегавања пореза.

Урдангарин је пребачен у затвор у близини Авиље, око 100 километара северно од Мадрида, преноси АП.

Зет шпанског краља, иначе бивши рукометаш и освајач медаље на Олимпијским играма, ожењен је краљевом сестром, принцезом Кристином и уједно је једина особа у блиским везама са владајућом породицом Бурбона која је у затвору.

Педесетогодишњи Ињаки осуђен је на пет година и 10 месеци због проневере око шест милиона евра, које је стекао тако што се служио својом позицијом у краљевској породици како би добијао јавне уговоре.

Његова супруга, принцеза Кристина платила је казну од 136.950 евра као корисник шеме.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво