Анђелина Џоли обишла логор за сиријске избеглице у Ираку

Америчка глумица и специјална изасланица агенције УН за избеглице Анђелина Џоли обишла је логор за сиријске избеглице у северном Ираку како би изразила подршку људима расељеним вишегодишњим грађанским ратом у Сирији.

Холивудска звезда обишла је логор Домиз, у коме живи 33.000 избеглица из Сирије, преноси Ројтерс.

У логор је дошла у јутарњим сатима и састала се с породицама у логору, саопштио је званичник УН-а.

Дан раније она је обишла Мосул, ирачки северни град који су владине снаге вратиле под своју контролу у прошлој години од милитаната Исламске државе.

Милитанти су држали град под окупацијом три године и претворили су га у упориште свог „калифата“, у војној кампањи током које је побегло око 900.000 грађана.

На видео-снимцима и фотографијама које је објавио Високи комесеријат УН за избеглице види се Џоли која се састала са породицама из западног Мосула и прошетала бомбардованим градским улицама.

„Ово су најтежа разарања која сам видела током свих година мог рада у УНХЦР-у. Људи су овде изгубили све. Они су лишени свега. Немају лекове за своју децу и многи немају питке воде ни основне услуге. Надам се да ће бити континуиране преданости у обнови и стабилизовању комплетног града. И ја позивам међународну заједницу да не заборави Мосул“, изјавила је Џоли том приликом.

Џоли за УНХЦР ради од 2001. године, а ово је њена пета посета Ираку.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво